7 Temmuz 2011 Perşembe

kremalı,pesto soslu fettuccine

MALZEMELER:
  • 300 gr un
  • 2 veya 3 ad.yumurta (büyüklüğüne göre)
  • 1 çorba k. sıvıyağ
  • 25 gr su
  • 1 tutam tuz
HAMURUN HAZIRLANIŞI:
unu kabın içine koyup ortasını açarak havuz yapın.havuzun içine yumurtaları kırın bir tutam tuz ilave edin,su ve yağı ekleyip yumurtaları bir çatal yardımıyla çırpın,çırparken yavaş yavaş unu yedirin.bu şekilde çallışmaya devam edin.sertleşince hamuru elinize alın,yoğurarak aldığı kadar un ekleyin.yoğurma işi bitince üzerine nemli bir bez örtün ve 30 dkk. dinlendirin...
tezgahınızı ve merdanenizi unlayın.Kolayca açabilmek için 2 veya 3 parçaya bölüp bezeler yapın.Elinizle hamurun üzerine bastırarak biraz açın.Merdaneyi alıp daha geniş açmaya başlayın.
Makarna hamurunu açtıktan sonra her iki kenarını ortaya doğru katlayarak kenarları uç uca getirin.Tekrar içe doğru bir kat halinde kalayın ve son kez iki tarafını üst üste kitap gibi katlayın ve bir bıçak yardımıyla  2-6 mm eninde kesmeye başlayın...

MAKARNANIN PİŞİRİLMESİ:

büyükçe bir tencereye 5 lt.kadar su koyun ve kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.su kaynamaya başlıyınca 2 yemek k.tuz ve 1-2 kaşık sıvıyağ  koyun ve makarnayı ilave edin arasıra karıştırarak  3-4 dkk. haşlayın.süzgeççe alıp doğrudan sosla birleştirin.Bunun içine genişçe bir tavaya 1 kutu(200ml) kremayı alın ve 2-3 dkk.kaynatın daha sonra makarnayı içine ilave edin.En son üzerine pesto sosu İlave edin...
PESTO SOS:
  • 4- 5 dal taze fesleğen
  • 2-3 dal maydanoz
  • 1 çk.dolmalık fıstık
  • 50 gr parmesan peyniri(küp küp kesilmiş)
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çay b. sızma zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
bütün malzemeyi bir rondonu içine koyup sos kıvamını alana kadar çekin.Pesto sosunuz hazır.Kavonoza koyup buzdolabında 1 hafta saklayabilirsiniz...
AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok: