7 Temmuz 2011 Perşembe

Profiterol

MALZEMELER:  PATAŞU HAMURU İÇİN:
  • 200 ml.su
  • 100 gr
  • 150 gr un
  • yarım çay k.tuz
  • 1 çay k. şeker
  • 1/8 limon suyu
  • 4 yumurta
   HAZIRLANIŞI:Su,margarin,tuz,şeker ve limon suyu kaynatılır.kaynayan karışıma un ilave edilir ve 3 dakika kavrulur.hamur biraz soğuduktan (ılık) sonra yumurtalar yedirilir.karışım ekler yada profiterol şeklinde bir tepsiye sıkılır,175 derecelik fırında 20 dakika pişirilir.

İÇ DOLGU KREMASI:
  • 1 kg süt
  • 8 ad.yumurta sarısı
  • 200  gr şeker
  • 40 gr.un
  • 40 gr.nişasta
HAZIRLANIŞI:
şeker,un,nişasta ve yumurta sarıları çırpılıp kaynamakta olan süte devamlı karıştırılarak eklenir.krema haline gelene kadar ocakta çırpılır.piştikten sonra soğuması için düz bir tepsiye dökülür,kabuk bağlamaması için arada karıştırılır.

PROFİTEROL SOS:
  • 1lt.süt
  • 80 gr.un
  • 100 gr çikolata
  • 30 gr kakao
  • 250 gr şeker
  • 5 gr.vanilya
  • 50 gr margarin
HAZIRLANIŞI:
Un kakao ve şeker harmanlanıp karıştırılır.süt kaynatılır ve içine harmanlanan karışım dökülür.daha sonra bütün malzeme kaynamaya devam eder.daha sonra doğranmış çikolata ilave edilir,eriyene kadar karıştırılmaya devam edilir en son olarak vanilya ve margarin ilave edilir...
fırından çıkardığımız şu hamurunu parmağımızla ortasını delelim .hazırladığımız dolgu kremasını,sıkma torbasına koyup hamurların içini dolduralım.en son olarak çikolata sosumuzu döküp servis edelim...
AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok: