5 Temmuz 2011 Salı

patatesli,peynirli rulo börek

MALZEMELER:
  • 3 yufka
  • 6-7 adet patates
  • 1/4 pk. margarin
  • 3yk.tepeleme yoğurt
  • 200gr. beyaz peynir
  • 3yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI:
  • patatesleri kaynatalım,haşlandıktan sonra karıştırma kabına patatesleri rendeyelim.margarini eritip diğer malzemelerle beraber hepsini karıştıralım.yufkalardan birini tezgaha serelim patatesli harcımızı yufkanın heryerine sürelim ve diğer yufkalarıda üst üste koyarak aynı işlemi uygulayalım.daha sonra yufkanın kenarından başlayarak rulo şeklinde saralım. böreğimizi en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine 2-3 cm kalınlığında kestiğimiz böreğimizi dizelim.üzerlerine yumurta sarısı sürdüğümüz böreklerimizi 180 derecelik fırınımızda üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  • AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok: