22 Mart 2012 Perşembe

Kremalı Sütlaç

En sevdiğin sütlü tatlı hangisi deseler herhalde ilk sırayı sütlaç alır.Her seferinde içine ya limon kabuğu ya portakal kabuğu yada damla sakızı koyarım.Bu defa kremalı yaptım.
Çocukken annem en az 3-4 kilo sütten yapardı sütlacı ve o gün mutfak tezgahı kaselerden geçilmezdi.Ama benim en sevdiğim kaseler nedense resimdeki kaselerdi.Hemen bitirip kasenin dibindekie şeker resmini görmek isterdim.Geçen günlerde annemin mutfağını düzenlerken annemin bu kaseleri kullanmadığı için ayırdığını gördüm.Tam 40 senelik olan kaseleri hemen aldım ve sütlacımı yaptım ve sizin beğeninize sundum umarım sizde seversiniz...

MALZEMELER:
  • 1 litre süt
  • 1.5 çb.pirinç
  • 1sb.tozşeker
  • 2-2.5 yk.buğday nişastası
  • 200 ml.krema
  • 1 pk.vanilya
HAZIRLANIŞI:
Pirinçleri üzerini geçecek kadar su ilavesiyle birlikte ezilemeyecek şekilde haşlayın.
Başka bir tencereye süt toz şeker ve haşladığınız pirinçleri alarak orta ateşte kaynatın.
Nişastayı üzerini geçecek kadar su ilave ederek eritin. Kaynayan tencereye yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırın. 2-3 dakika kaynadıktan sonra kremayı ekleyin. Birkaç dakika kaynatın ve tencereyi ocaktan alın. Vanilyayı ekleyip karıştırın. Kaselere paylaştırıp soğuyunca tarçın,fındık yada fıstık serperek servis yapın.
AFİYET OLSUN:)


      


      

      

      

      

    1 yorum:

    Yeliz altunbaşak dedi ki...

    ellerine sağlık arkidişim :)))))))