12 Mart 2012 Pazartesi

Havuçlu-Tarçınlı-Cevizli Kek


Havuçlu kekin içindeki o hafif nemli hali ve süngerimsi dokuyu seviyorsanız işte tam size göre ayarlanmış oranlarda bir tarif… Keki pişirdikten sonra yanına bir fincan kahve almanızı şiddetle tavsiye ederim...:)))
MALZEMELER:
  • 3 ad.yumurta
  • 1 sb.tozşeker
  • 1 sb.sıvıyağ
  • 1 sb.iri dövülmüş ceviz
  • 1.5 sb.un
  • 1 sb.rendelenmiş havuç
  • 1 pk.kabartama tozu
  • 1 pk.vanilya
  • 2 çay k.tarçın
HAZIRLANIŞI:
Yumurta ve şekeri mikser ile çırpın.Yağı ,cevizi ve havucu katın.
Unun içine kabartma tozu,vanilya ve tarçını katıp karıştırın.Diğer karışıma ekleyip kaşıkla karıştırmaya devam edin.
Tabanına yağlı kağıt serdiğimiz ve kenarlarını margarinle yağladığımız 26 cm.lik yuvarlak kek kalıbına kek harcımızı dökelim ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 40-45 dakika pişirelim.
Soğuyunca kek kalıbından çıkaralım ve üzerine pudra şekeri serpip servis yapalım.
AFİYET OLSUN :)















2 yorum:

Yeliz altunbaşak dedi ki...

bugün 3. dilimi yedim ve daha da olsa yerim senin güzel ellerinden muhteşemdi tadı ellerine sağlık canımıniçi :)))

barni'nin mutfağı dedi ki...

canım arkadaşın afiyet şeker olsun.beğendiğine çok sevindim.:))