6 Mart 2012 Salı

Muhallebili Kadayıf



Uzun zamandan beri tarif ekleme fırsatı bulamadım.Tatlı bir telaş içindeydim :)) ama nihayet herşey yoluna girdi ve bende mutfağıma girme fırsatı bulabildim...Aslında bu tatlı tarifi klasikleşti ama belki bilmeyenler vardır diye yayınlamak istedim.

MALZEMELER:
muhallebi için:
1 kg.süt
2 yk.un
2 yk. nişasta
1 sb.tozşeker
1 pk.vanilya
1 pk.krem şanti

kadayıfı için:
250 gr.kadayıf
3 yk.toz şeker
3 yk tereyağ
1 sb ceviz

HAZIRLANIŞI:
Orta boy bir tencereye vanilya ve kremşanti  hariç bütün muhallebi malzemelerini alalım ve kıvam alana kadar hızlı hızlı karıştırarak pişirelim.ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Büyük bir tencere veya tavada küçük küçük parçaladığımız kadayıfı alalım.Üzerine şeker ve tereyağını ekleyelim.
Altın rengini alana kadar kısık ateşte kavuralım.Ocağı kapatmamıza yakın iri parçalar halinde doğradığımız cevizi ekleyelim ve 2-3 dakika daha kavurup ocaktan alalım.
Soğuyan muhallebimize toz kremşantiyi ekleyip mikserle 3-4 dakika çırpalım.
Kare veya digdörtgen bir kalıba önce kadayıfın yarısını yayalım.Onun üzerinede muhallebinin tamamını dökelim.En üstede kadayıfın kalan kısmını yayalım ve buzdolabında bir kaç saat bekletip servis yapalım.
AFİYET OLSUN:)

NOT:kadayıfın daha çabuk parçalanması için buzlukta 1 gece buzdolabı poşetinde bekletirseniz.çıkar çıkmaz avucunuzla çok kolay parçalayabilirsiniz...

Hiç yorum yok: