21 Mart 2012 Çarşamba

Banyolu Börek

Bu böreği her zaman buzluğumda hazır tutarım.Ne zaman ani bir misafirim gelse hemen buzluktan çıkarır banyosunu yaptırır ve fırına atarım :)) ve sonuçta çıtır çıtır lezzetli bir börek olur...Geçen sabah gelen misafirlerim için yaptım bu böreği.Hemen tükendiği için güzel bir sunum olmadı ama yinede sizinle paylaşmak istedim...

MALZEMELER:
  • 4 ad.yufka
  • 500 gr.orta yağlı kıyma
  • 2 ad.kuru soğan
  • 5-6 yk.sıvıyağ
  • 1 çay k.karabiber
  • 1 çay k.pulbiber
  • tuz
  • 1 yumurta sarısı
  • susam
HAZIRLANIŞI:
Yufkaları üst üste koyalım ve 8 ad. üçgen keselim.
Soğanı yemeklik doğrayalım.Tavaya sıvıyağı ve soğanları alalım ve pembeleşene kadar kavuralım.Kıymayı ekleyelim,suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edelim.baharatlarınıda ekleyip son bir kez karıştıralım ve altını kapatalım.
yufkalarımıza kıymalı harçtan paylaştıralım ve sigara böreği sarar gibi saralım.
Bir kaseye su dolduralım ve böreklerimizi suya batırıp çıkaralım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.Yumurta sarısına çok az sıvı yağ ekleyelim(yağ böreğin daha çıtır olmasını sağlayacaktır)böreklerimizin üzerine yumurta sarısını sürelim.üzerine susam yada çörek otu serpelim ve önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN :)

NOT:Böreklerinizin hepsini kızartmayacaksanız buzluğa atın.Pişiriceğiniz zaman buzunu çözdürmeden su ile ıslatıp tepsiye dizin.çıtır çıtır börekleriniz hazır...

Hiç yorum yok: