Bu mermer kek tarifim Marta Stewart'a ait.Daha önce bir kaç denemem olmuştu ama hiç bu kadar pastanelerde satılanlar kadar başarılı olmamıştı:)) Marta stewart'ın hangi tarifini denesem sonuç her zaman mükemmel oluyor.Misafirlerim tarafından da çok beğenilen bu keki mutlaka denemelisiniz...
MALZEMELER:
HAZIRLANIŞI:
Fırını 175 dereceye ayarlayalım. Kek kalıbını margarin ile yağlayalım. Un, kabartma tozu ve tuzu eleyelim. Sütün içine limonu sıkalım. (Buttermilk yapmış oluyoruz.)
Çırpma kabına oda sıcaklığında yumuşamış yağı ve üzerine toz şekeri ekleyelim, iyice karışıncaya kadar 5 dakika çırpalım.
Üzerine yumurtaları kıralım ve çırpmaya devam edelim Vanilyayı ekleyelim. Yumurtalar karıştığında süt-limon karışımını (buttermilk) ekleyelim, çırparken unu ilave edelim ve pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpalım.
Hamuru 2 parçaya ayıralım. Bir parçasına kakaoyu ekleyelim ve üzerine 2 yemek kaşığı suyu dökelim. Karışıncaya kadar çırpalım.
Kek kalıbına yemek kaşığı ile sırasıyla vanilyalı ve kakaolu hamurdan 1 sıra koyun. Üst sıraya da aynı şekilde vanilyalı hamurun üzerine kakaolu, kakaolu hamurun üzerine vanilyalı gelecek şekilde hamuru koyun.
Bıçak veya tahta kaşığın sapıyla hamuru sağa sola düz şekilde ve S şeklinde karıştırın.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Fırından çıkarmadan önce kürdan batırıp çıkarın.kürdan temiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir.
AFİYET OLSUN :)
4 yorum:
olsa şimdi çayla iyi giderdi
ellerine sağlık çok güzel olmuş
sevgilerimle.....
Hande hanım beğendiğinize çok sevindim.sevgiler...
Yorum Gönder