12 Nisan 2012 Perşembe

Çilekli Rulo Pasta




Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba... Havalararın yavaş,yavaş ısınması sebebiyle hafif tatlı ve pastalar yapmaya başlamak gerek.Bu nedenle ilk olarak çok hafif  bir pasta yaptım ve herkes tarafından çok beğenildi.Şimdi  çilek mevsimi başladığı için benim tercihim bu yönde oldu ama siz istediğiniz meyva ile yapabilirsiniz...

MALZEMELER:
pandispanya hamuru için:
3 ad.yumurta
10 gr ovalet (pasta malzemeleri satan dükkanlardan temin edebilirsiniz)
40 gr şeker
50 gr.un
25 gr.su
2.5 gr kabartma tozu

krema için:
  • 3 sb.süt
  • 1 sb.şeker
  • 3 yk.un
  • 1 yk mısır nişastası
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 pk.krema
  • arası için çilek
HAZIRLANIŞI:
Pandispanya için bütün malzemeyi bir kaba koyup,mikser yardımıyla  5 dakika çırpın.
Karışımı yağlı kağıt serilmiş 25cm 'e 20 cm ebatlarında dikdörtgen bir tepsiye boşaltın.
200 derece fırında hafif renk alana kadar pişirip( 8 dakika yeterli oluyor) çıkarın.
Pandispanya biraz soğuyunca temiz bir yağlı kağıdın üzerine ters kapatın.
Üzerinde kalan pişirme kağıdını yavaş kaldırın.Diğer kağıtla birlikte arasına koyduğumuz krema ve çilekler birlikte rulo yaparak sarın ve bırakın.
Krema yapımı için.Tencereye krema hariç tüm malzemeleri ekleyelim ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.
Pişen muhallebinin üzerini folyo ile kapatarak soğumaya bırakalım.
Soğuyan muhallebinin içine ayrı yerde çırptığımız kremayı ekleyelim ve beraber karıştıralım.

Ben küçük bir kase krema ayırıp rulo pastasının üzerine kapladım çok daha güzel oluyor.
AFİYET OLSUN :)

NOT: ovalet hakkında bilgi vermek isterim: Pandispanya,rulo ve keklerde kullanılan emülgatör ve stabilizatör işlevi gören jel formunda bir katkı maddesidir.Hayvansal hammadde ihtiva etmez, bitkisel esaslı ham maddelerden üretilmiştir.

Avantajları :Yumurta tüketimini %50 azaltır.Eski yöntemle bir saati aşan hazırlık süresini bütün malzemelerini aynı anda çırpılmasını sağlayarak sadece 5-6 dakikaya indirir.Çok önemli iş gücü kolaylığının yanı sıra büyük bir enerji tasaruffu kazandırır.Hazırlık esnasında kabarmama ihtimali gibi sorunları ortadan kaldırarak fireyi önler,kaliteli ve standart üretimin devamını sağlar.


1 yorum:

Dilek dedi ki...

Sevgili Kardeşim, Yemeklerin çok güzel, fotoğraflarına bayıldım, ellerine sağlık, Kolay gelsin! Sevgiler! dilekmutfagi