30 Haziran 2011 Perşembe

mantı

MALZEMELER:(hamur için)
  • 3 sb.un
  • 1yumurta
  • 1tk.tuz
  • yarım sb.ılık su
  • iç harcı için: 250 gr.kıyma 
  • 1 orta boy soğan
  • 3-4 dal maydanoz (tercihen koyulur )
  • tuz,karabiber
  • Sos için: 1 kase yoğurt, 3yk tereyağ,pulbiber,nane

HAZIRLANIŞI:
  • öncelikle hamurumuzu yoğuralım bunun için yoğurma kabına unumuzu alalım ortasını havuz şeklinde açıp yumurtayı , tuzumuzu ve suyumuzu ekleyelim. sıvı kısmından başlayarak unumuzu yavaş yavaş yedirelim.hamurumuzu mutfak tezgahına alıp 10 dkk. yoğuralım daha sonra dinlenmesi için hamurumuzun üzerini nemli bezle kapatıp en az yarım saat bekleyelim.
  • bu arada iç harcımızı hazılayalım.kabımıza kıymayı alalım içine bir orta boy soğanı rendeyelim.tuzu,karabiberi ve kıydığımız maydonozu ekleyelip karıştıralım.
  • dinlendirdiğimiz hamuru 3 eşit parçaya bölelim,birini hamur açıcağımız tezgaha alalım.diğerlerini kurumması için tekrar nemli bezle örtelim.
  • un serptiğimiz tezgahta hamurumuzu çok ince açalım ve minik kareler şeklinde keselim her kareye iç harcımızı paylaştırıp resimdeki gibi istediğimiz şekli verelim.
  • büyük boy tencereye yaklaşık 3lt su ,2 yk.tuz koyup kaynatalım.
  • kaynayan suya mantılarımızı atalım ve yaklaşık 10dkk. haşlayalım
  • yoğurdumuza sarımsağı rendeyelim karıştırıp mantımızın üzerine ekleyelim.
  • erttiğimiz tereyağını mantımızın üzerine gezdirellim.arzuya göre nane ve pul biberle süsleyelim
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok: