30 Haziran 2011 Perşembe

bulgur pilavı

bulgur pilavı deyip geçmemek lazım lezzetli olmasının yanında faydaları o kadar fazlaki beyaz pirince göre besin değerleri çok daha fazla. ben bulgur pilavı yemeye çok geç başladım ve pişmanım,bunun gibi birçok yemeğe hamilelik döneminde bir şans verip denedim işte o zaman yemediğim yıllarım için pişman oldum neyse lafı çok uzatmayalım ve tarifimize geçelim ...

MALZEMELER :
  • 1 sb bulgur
  • 1 orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 ad. yeşil biber
  • 1 ad. kırmızı biber
  • 4 orta boy domates
  • 2 yk.sıvı yağ
  • 1 yk.tereyağ
  • tuz,karabiber,pul biber
  • 2 sb sıcak su
HAZIRLANIŞI :
öncelikle tenceremize sıvıyağ ve tereyağını alalım ve yemeklik olarak doğradığımız soğanları küçük.küçük doğradığımız biberleri ekleyelim ve biraz kavuralım daha sonra domates ve rendelediğimiz sarımsağı, ekleyelim, biraz daha kavuralım en son bulgurumuzu,baharatlarımızı ekleyip 2-3 dkk. daha kavurup sıcak suyunu koyalım.Altını kısıp suyunu çekene kadar pişirelim
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok: