HAZIRLANIŞI:
Tereyağ, 1 yumurta, 1 yumurta akı, pudra şekeri ve irmiği güzelce karıştırın,
Azar azar unu ekleyerek yoğurmaya başlayın,
Kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin,
Oyun hamuru kıvamı alana kadar un ekleyerek yoğurun,
İstediğiniz büyüklükte şekillendirerek fırın tepsisine dizin,
Üzerlerine kenara ayırdığınız yumurta sarısını sürün,
Çatalla fazla bastırmadan çizik atın,
200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin,
Şerbeti şekerpareler soğuduktan sonra hazırlamaya başlayın,
Bunun için su, şeker ve limon suyunu tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırın,
Kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dk kaynatıp altını kapatın,
5 dk ilk sıcağının çıkmasını bekleyip şekerparelerin üzerine dökün,
Şerbeti iyice çektikten sonra üzerlerine antep fıstığı tozu serperek servis yapın.
AFİYET OLSUN:)
3 yorum:
Sevdiğim hafif tatlılardan biri, çayla birlikte güzel gidiyor.
Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.
Cafe Malzemeleri
Endüstriyel Mutfak
Etsiz Çiğ Köfte
Patatesli Börek
Biber Dolması
Tarifiniz için teşekkürler. Çok hafif bir tatlı oldu gerçekten, ellerinize sağlık. Takipteyim;)
Yorum Gönder