22 Temmuz 2013 Pazartesi

Şekerpare

MALZEMELER:
  • 200 gr oda sıcaklığında tereyağ,
  • 3/4 su bardağı irmik,
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri,
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak),
  • Aldığı kadar un,
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 4 su bardağı toz şeker,
  • 4,5 su bardağı su,
  • 3-4 damla limon.

  • HAZIRLANIŞI:
    Tereyağ, 1 yumurta, 1 yumurta akı, pudra şekeri ve irmiği güzelce karıştırın,
    Azar azar unu ekleyerek yoğurmaya başlayın,
    Kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin,
    Oyun hamuru kıvamı alana kadar un ekleyerek yoğurun,
    İstediğiniz büyüklükte şekillendirerek fırın tepsisine dizin,
    Üzerlerine kenara ayırdığınız yumurta sarısını sürün,
    Çatalla fazla bastırmadan çizik atın,
    200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin,
    Şerbeti şekerpareler soğuduktan sonra hazırlamaya başlayın,
    Bunun için su, şeker ve limon suyunu tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırın,
    Kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dk kaynatıp altını kapatın,
    5 dk ilk sıcağının çıkmasını bekleyip şekerparelerin üzerine dökün,
    Şerbeti iyice çektikten sonra üzerlerine antep fıstığı tozu serperek servis yapın.

    AFİYET OLSUN:)
     

    2 yorum:

    en güzel tatlı tarifleri dedi ki...

    Sevdiğim hafif tatlılardan biri, çayla birlikte güzel gidiyor.

    seolara dedi ki...

    Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

    Cafe Malzemeleri
    Endüstriyel Mutfak
    Etsiz Çiğ Köfte
    Patatesli Börek
    Biber Dolması