6 Şubat 2012 Pazartesi

Mücver

MALZEMELER:
  • 1 kg.kabak
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet taze soğan
  • 1 pk.kabartma tozu
  • pulbiber,karabiber,tuz
  • 2 yumurta
  • yaklaşık 10 yk.un
  • kızartmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Kabakların baş kısmını kesip iyice yıkayalım ve kabuklarını soymadan rendeleyelim.
dereotu ve tazesoğanı ince ince kıyalım.
Karıştırma kabına,avucumuzla suyunu sıktığımız  kabakları alalım.Diğer malzemelerin hepsini ekleyip karıştıralım.Kabak su salarsa un ilavesi yapalım.
Kızartma yapacağımız tavaya sıvıyağı ekleyelim ve kızdıralım. 1yemek kaşığı mücver karışımını tavaya alalım ve spatula yardımıyla önlü arkalı kızartalım.
Arzu ederseniz yoğurt ile sıcak yada soğuk servis yapalım.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok: