4 Şubat 2012 Cumartesi

NY Cheesecake

Bu lezzetli cheesecake tarifi Martha Stewart'a ait...
Aslında bu NEW YORK tarzı cheesecake tarifinin üzerinde sos yok ama ben limon düşkünü olduğumdan güzel bir limonlu sos yaptım ve çok lezzeti oldu.İkram ettiğim misafirlerim çok beğendiler...
MALZEMELER:
  • TABANI İÇİN:
  • 14 ad.burçak bisküvi
  • 4 yk.tereyağ(ertitilmiş)
  • 6 yk.toz şeker
  • 1 çay k.tuz
  • İÇ HARCI İÇİN:
  • 750 gr.labne peyniri (ben pınar marka kullandım)
  • 1 sb.toz şeker
  • 1 yk.limon suyu
  • 1tk.limon kabuğu rendesi
  • 1 pk.vanilya
  • 2 büyük boy yumurta
  • yarım sb.un (elenmiş)
  • LİMON SOS İÇİN:
  • 40 gr.tereyağ
  • 1 çb.tozşeker
  • 2 yk.limon suyu
  • 1 yk.limon kabuğu rendesi
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle alt tabanımızı hazırlayalım.bunun için bir mutfak robotuna yada rondoya tüm malzemeleri koyalım ve hepsini karıştıralım.
Karışımı yağlı kağıt serdiğmiz 20 cm.lik kelepçeli kalıbın tabanına bastırarak yerleştirelim ve 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirelim.
Pişen tabanımızı soğumaya alalım.
Peynirli harcımız için karıştırma kabına labne peyniri alalım ve mikserle orta devirde 5 dakika çırpalım.Tek tek yumurtaları ekleyelim.Sırasıyla şekeri,limon suyu ve kabuğunu,vanilyayı,en son unu ekleyelim ve hızlı devirde 5 dakika daha çırpalım.
Peynirli harcımızı soğuyan tabanımızın üzerine dökelim.
Kelepçeli kalıbın dış kısmını folyo ile saralım ve içi yarısına kadar su dolu fırın tepsisine oturtalım.
önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 1 saat pişirelim.
Limon sos için orta boy bir tencereye yarısına kadar su ekleyelim ve kaynatalım.onun üzerinede daha küçük boy bir tencere koyalım ve içine  tereyağ hariç malzemeleri ekleyelim.
Benmari usulü yaklaşık 10-15  kıvam alana kadar çırpalım.
Tencereyi ocaktan alalım ve içine teryağı ekleyelip karıştıralım ve sosu soğumaya bırakalım.
Servis yapacağınız zaman limonlu sosu cheesecake in üzerine sürelim.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok: