12 Eylül 2012 Çarşamba

Güveçte Türlü


MALZEMELER:
  • 1 kg.dana kuşbaşı (arzu eden kuzu eti de kullanabilir)
  • 3 ad.patlıcan
  • 2 ad.kabak
  • 7-8 ad.yeşil biber
  • 7-8 ad. domates
  • 7-8 diş sarımsak
  • 2 ad.patates
  • 1 yk.tereyağ
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • tuz
  • karabiber
  • 1yk.biber salçası

HAZIRLANIŞI:

Güveçe yıkadığımız etleri alalım ve suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
Soğanı yemeklik olarak doğrayalım ve suyunu çeken etlere ekleyelim.sıvıyağ,salça, tereyağıda güveçe ekleyelim.Pembeleşen soğanlara sırasıyla ufak,ufak doğradığımız patatesi,kabağı,patlıcanı,biberleri ekleyelim.Sarımsakları ince ,ince doğrayıp güvece ekleyelim.En üste yemeklik doğradığımız domatesleri,tuzu ve karabiberi ekleyip üzerini bir parmak geçicek kadar su ilave edip kapağını kapatalım . Kaynadıktan sonra altını kısıp etler yumuşayana kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok: