11 Eylül 2012 Salı

Böğürtlenli Tart

Uzun bir aradan sonra herkese tatlı bir merhaba...
Ne yazık ki tatil bitti ve mutfağa dönüş yapıldı...Özlemişim bir şeyler yapmayı ve sizlerle paylaşmayı...Her ne kadar sıcaklar devam etsede sonbaharın ilk günlerindeyiz ve ben bu güzel mevsime tatlı bir başlangıç yapmak istedim ve kendi ellerimle topladığım böğürtlenlerle tart yapmaya karar verdim.Daha önce çileklisini paylaştığım tarif ile aynı sadece kullandığım meyva farklı.Hangi meyva daha çok yakıştı diye sorarsanın,inanın ayrım yapamam ikiside inanılmaz lezzetliydi ve yapıldığı gün tükendi. :))



MALZEMELER:
  • TART İÇİN:
  • 250 gr tereyağı ( soğuk ve küp küp doğranmış)
  • 3 sb.un
  • yarım sb.toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 2-3 yk.soğuk su
  • 1 pk.vanilya
  • KREMA İÇİN:
  • 3 sb.süt
  • 1 sb.şeker
  • 3 yk.un
  • 1 yk mısır nişastası
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 pk.krema
  • ÜZERİ İÇİN:
  • taze yada dondurulmuş böğürtlen ( ben mevsimi olduğu için taze kullandım )
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle tart hamurunu hazırlayalım.
Un,şeker ve tereyağını mutfak robotuna alarak ekmek kırıntısı halini alıncaya kadar karışıtırın.
Yumurta sarılarını,soğuk suyu ve vanilyayı ekleyerek hamur halini alıncaya kadar karıştırmaya devam edin.Hamru strech filme sararak buzdolabında 1 saat bekletin.
Hazırladığımız tart hamurunu 2 adet yağlı kağıt arasında açalım ve tart kalıbının içerisine elimizle bastırarak yerleştirelim.

Tart hamuruna delikler açalım ve bir yağlı kağıt üzerine taş yada bakliyat koyarak pişme esnasında kabarmasısı önleyelim.

Tart hamurumuzu önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Krema yapımı için.Tencereye krema hariç tüm malzemeleri ekleyelim ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.
Pişen muhallebinin üzerini folyo ile kapatarak soğumaya bırakalım.
Soğuyan muhallebinin içine ayrı yerde çırptığımız kremayı ekleyelim ve beraber karıştıralım.

Kremayı tart hamuruna sıkma torbasıyla sıkalım ve üzerini böğürtlenlerle süsleyelim.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok: