10 Ocak 2013 Perşembe

Rus Salatası

MALZEMELER:
  • 2 ad.patates
  • 2 ad.havuç
  • 1 sb.bezelye ( ben yazın buzluğa koyduğum bezelyeleri kullandım)
  • 7-8 ad.kornişon turşu
  • mayonez
  • tuz
HAIZRLANIŞI:

Havuç ve patatesi minik minik doğrayalım.Küçük bir tencereye doğradığımız garnitürü ve bezelyeyi alalım ve yumuşayana kadar haşlayalım.
Yumuşayan garnitürün suyunu süzelim ve soğuması için bekleyelim.
Soğuyan garnitürlere küçük küçük doğradığımız kornişon turşusunu ve  yeterli miktarda mayonezi ekleyelim (3 yada 4 yemek kaşığı) tuz ilave edip hepsini birlikte harmanlayalım ve servis tabağına alalım.Maydonoz ile süsleyerek servis yapalım.
AFİYET OLSIN :)

NOT:Eğer buzlukta bezelyeniz yoksa küçük boy konserve yada hazır satılan dondurulmuş  bezelye kullanabilirsiniz.( konserve bezelyeyi haşlamaya gerek yoktur.)

2 yorum:

yelizin lezzetleri dedi ki...

Ne lezzetlidir dimi kuşum ellerine saglık çok iştahlandım şimdi ;)))

barni'nin mutfağı dedi ki...

sende dene kuşum evde yapılanın lezzeti başka güzel oluyor.hazır garnitürle hiç sevmiyorum çok sulu oluyor...