14 Ocak 2013 Pazartesi

Başparmak Kurabiyesi (fingerprints)


 
Bu aralar bizim evde bir kurabiye tutkusudur gidiyor . Hem kızım hem de ben akşam üzeri
ev de bişeyler atıştırmak istiyoruz.İşte böyle durumlar için her daim evde kurabiye bulunduruyorum.Bu defa yeni bir tarif daha denedim .Biz kızımla çok beğendik.Hafta sonu yaptığım lezzetleri aileme tattırıp onlardan da olumlu yada olumsuz düşüncelerini alıyorum.
Şu ana kadar herşey beğenildi bakalım bu kurabiyelerimi de beğeniceklermi ?   :)
 
 
MALZEMLER: 
  • 150 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
  • yarım sb.pudraşekeri
  • 1 yumurta
  • 1 pk.vanilya
  • 1 çay k. kabartma tozu
  • 1 portakal yada limonun kabuğu
  • 2.5 sb.un
  • ortası için çikolata
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına tereyağını alalım ve krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpalım.
Pudra şekerini ilave edip 1-2 dakika daha çırpalım.Sırasıyla portakal yada limon kabuğu rendesi, vanilya ve yumurtayı ekleyip 1 dakika daha çırpalım.En son kabartma tozu ve unu ilave edip elimizle hamur toparlanıncaya kadar yoğuralım.Hamuru strech film ile kaplayıp buzdolabında yarım saat dinlendirelim.Hamuru buzdolabından çıkarıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve avcumuzda yuvarlayıp başparmağımızla ortasına çukur açalım.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.
 
 
 
Çikolatayı benmari usulü eritip Kurabiyelerin üzerindeki çukurlara dolduralım.İşte yapımı basit ve çok lezzetli kurabiyelerimiz artık hazır deneyen herkese şimdiden.
AFİYET OLSUN :)
 
NOT:parmağınızla şekil vermek zor oluyorsa küçük bir şişe kapağı ile de aynı şekli verebilirsiniz.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Ben bir kurabiye canavarı olarak görünümüne bayıldım tadıda muhteşemdir eminim

barni'nin mutfağı dedi ki...

Bence denemelisiniz,tadıda görüntüsü kadar lezzetli oldu :))