27 Aralık 2012 Perşembe

Milföy Pasta

Ablamdan Pratik bir pasta tarifini sizlerle paylaşmak istedim :)

MALZEMELER:
9 milföy hamuru
250 ml süt
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı un
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
3 yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 muz
Pudra şeker

HAZIRLANIŞI:
 Milföy hamurlarını hafif unlanmış tezgahta açıp ortadan ikiye kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
 Üzerlerini çatal ile delerek 180 dereceye ayarlanmış fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Üzerlerine bastırarak inceltin,

Krema için süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarıları ve vanilyayı bir tencereye alın ve orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Tereyağı ekleyip karıştırın. Milföylerin arasına krema sürüp çok ince dilimlenmiş muz dilimlerini yerleştirerek 3’erli olarak üst üste dizin. Üzerlerine pudra şeker serpiştirip servis yapın.Milföy pasta artık hazır
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok: