İftar sofralarında yerini alması gereken hafif lezzetli bir meze tarfi Yoğurtlu Kabak Salatası, yapımı çok kolay,denemeyenleriniz varsa mutlaka deneyin derim...
MALZEMELER:
- 1 kg. kabak
- 2 yk.un
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kasesi çırpılmış yoğurt
- 2 diş sarımsak
- süslemek için arzuya göre maydonoz yada dereotu
- tuz,karabiber
Kabakların kabuklarını soyalım ve rendeleyelim.
Büyük boy bir tavaya sıvıyağ ve unu alalım ve unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
Rendelediğimiz kabakların suyunu avucumuzla sıkalım ve tavaya ekleyelim.Ara ara karıştıralım ve kabaklar suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edelim.Suyunu çeken kabakların baharatlarını ekleyelim ve altını kapatalım. Soğumaya alalım.
1 kase çırpılmış yoğurda 2 diş sarımsağı rendeleyelim ve karıştırıp kabakların üzerine ekleyelim.Servis tabağına alıp maydonoz yada dereotu ile süsleyelim...
AFİYET OLSUN :)
2 yorum:
Misafir sofralarına sık yaptığım bir salatadır, pek de severim. Ellerine sağlık
Sevgiler
Çok teşekkür ederim Seda hanım :))
Yorum Gönder