19 Temmuz 2012 Perşembe

Yoğurtlu Kabak Salatası

Yarın ALLAH'ın izni ile Ramazan-ı şerif başlıyor.Bolluğun,bereketin ve manevi huzurun bol olduğu kutsal bir aya giriyoruz.Bereketin sonsuz olduğu iftar sofralarında birbirinden lezzetli yemekleri paylaşmak dileği ile başlayalım...
İftar sofralarında yerini alması gereken hafif lezzetli bir meze tarfi Yoğurtlu Kabak Salatası, yapımı çok kolay,denemeyenleriniz varsa mutlaka deneyin derim...

MALZEMELER:
  • 1 kg. kabak
  • 2 yk.un
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kasesi çırpılmış yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • süslemek için arzuya göre maydonoz yada dereotu
  • tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI:
Kabakların kabuklarını soyalım ve rendeleyelim.
Büyük boy bir tavaya sıvıyağ ve unu alalım ve unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
Rendelediğimiz kabakların suyunu avucumuzla sıkalım ve tavaya ekleyelim.Ara ara karıştıralım ve kabaklar suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edelim.Suyunu çeken kabakların baharatlarını ekleyelim ve altını kapatalım. Soğumaya alalım.
1 kase çırpılmış yoğurda 2 diş sarımsağı rendeleyelim ve karıştırıp kabakların üzerine ekleyelim.Servis tabağına alıp maydonoz yada dereotu ile süsleyelim...
AFİYET OLSUN :)

2 yorum:

Tarifname-Seda dedi ki...

Misafir sofralarına sık yaptığım bir salatadır, pek de severim. Ellerine sağlık

Sevgiler

barni'nin mutfağı dedi ki...

Çok teşekkür ederim Seda hanım :))