28 Kasım 2012 Çarşamba

Fırınlanmış Zeytinyağlı Biber Dolması

MALZEMELER:


  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kg.dolmalık biber
  • 8-9 yemek kaşığı pirinç (her orta boy biber için kabaca 1 yemek kaşığı hesabı ile, biberleriniz büyük boy ise pirinç miktarını daha fazla tutun)
  • Yarım su bardağı su
  • yarım demet  maydonoz,
  • 1 çay kaşığı tarcın,
  • 1 yemek kaşığı kuru nane,
  • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü,
  • 1 tatlı kaşığı şeker,
  • 1 pk.  çam fıstığı
  • 1 orta boy soğan
  • tuz.karabiber

  • HAZIRLANIŞI:

    İnce doğranmış soğanı zeytinyağı içinde kavurun, çam fıstıklarını ilave edin.
    Pirinci koyun 1-2 dakika kavurun, ağız tadınıza göre tuzunu atın, şekeri ilave edin, yarım su bardağı suyu koyarak suyunu çekene kadar pişirin.
    Piştikten sonra 5-10 dakika dinlendirin. İnce doğranmış maydanoz, tarçın, kuş üzümü, karabiber, kuru nane katın, karıştırın.
    Çekirdek kısmı çıkarılmış dolmalık biberlerin içine pirinçli malzemenizden doldurun. Domates yerleştirecek kadar boşluk bırakın. Domatesleri biberlerin ağız kısmına yerleştirin.
    Tencereye biberleri ağızları yukarıya gelecek şekilde dizin. 1,5 su bardağı suyu tencereye koyun. 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ve biberleri tuzlayacak kadar tuzu ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra altını hafif ayara alın, pişirin. Pişen biberleri fırın kabına alalım ve 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
    AFİYET OLSUN :)

    Hiç yorum yok: