26 Ekim 2011 Çarşamba

kabak tatlısı

İşte sonbaharı sevme nedenlerimden biride kabak tatlısı...Yıllardır annemden yardım alarak yapmıştım bu tatlıyı ama annem bu sene memleketten gelişini geciktirince iş başa düştü ve ilk defa yardım almadan pişirdim.
Sonuç mu ? tek kelimeyle mükemmel...

MALZEMELER:
  • 2 kg kabak
  • 3 sb şeker
  • 100 gr  ceviz içi
  • kaymak  ( arzuya göre )
HAZIRLANIŞI:
Kabakların kabuklarını soyup yıkayalım ve 2-3 parmak kalınlığında kesip büyük boy bir tencereye alalım.Üzerine toz şekerin tamamını döküp tencerenin kapağını kapatalım ve kaynamaya bırakalım.Kaynamaya başlayıp suyunu bırakan kabağın kapağını açarak kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirelim.Servis tabağına aldığımız tatlımızı ceviz ve kaymakla sunabilirsiniz.
AFİYET OLSUN :)

NOT:Kabağın cinsine göre şeker oranı değişebilir o yüzden kabağa koyduğunuz şeker erdikten sonra tadına bakarsanız takviye yapabilirsiniz... 

Hiç yorum yok: