Sonuç mu ? tek kelimeyle mükemmel...
MALZEMELER:
- 2 kg kabak
- 3 sb şeker
- 100 gr ceviz içi
- kaymak ( arzuya göre )
Kabakların kabuklarını soyup yıkayalım ve 2-3 parmak kalınlığında kesip büyük boy bir tencereye alalım.Üzerine toz şekerin tamamını döküp tencerenin kapağını kapatalım ve kaynamaya bırakalım.Kaynamaya başlayıp suyunu bırakan kabağın kapağını açarak kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirelim.Servis tabağına aldığımız tatlımızı ceviz ve kaymakla sunabilirsiniz.
AFİYET OLSUN :)
NOT:Kabağın cinsine göre şeker oranı değişebilir o yüzden kabağa koyduğunuz şeker erdikten sonra tadına bakarsanız takviye yapabilirsiniz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder