7 Ekim 2011 Cuma

güveçte beşamel soslu tavuk

MALZEMELER: 4 kişilik
  • 4 parça kemiksiz tavuk (ben kalça kısmından kullandım)
  • 2 ad.patates
  • kaşar peynir rendesi
  • tuz
  • patatesleri  kızartmak için sıvıyağ
BEŞAMEL SOS İÇİN:
  • 2 yk.un
  • 2 sb.süt
  • 2 yk.tereyağ
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle patatesleri soyup enine yuvarlak halkalar yapıp sıvıyağda kızartalım ve güveçlerin en altına yerleştirelim.
Tavukları tencereye alıp üzerini geçicek kadar su ekleyip ,tavuklar yumuşayana kadar pişirelim.
Pişen tavukları soğuduktan sonra didikleyerek patateslerin üzerine yerleştirelim.
Beşamel sos için tencereye tereyağ ve unu alıp unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
Üzerine sütü ekleyelim ve topaklanmaması için hızlı hızlı karıştıralım.Bir tutam tuz ekleyip sos kıvam alıncaya kadar çırpmaya devam edelim.
Pişen beşamel sosumuzuda tavukların üzerine dökelim.En son üzerine kaşar peynir rendesi ilave edip 180 derecelik fırında kaşar peynirler kızarana kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok: