- 3 yumurta
- 2 sb.toz şeker
- 1 sb.sıvıyağ
- 1 sb.süt
- 3 yk.kakao
- 1 pk.kabartma tozu
- 1 pk.vanilya
- 2.5 sb un
- 100 gr bitter çikolata
Öncelikle çikolatamızı benmari usulü eritelim.Bunun için küçük bir tencereye yaklaşık bir sb. kadar su koyalım ve ocağa alalım.Onun üzerine daha büyük boy cam kase veya tencere koyup suyun buharıyla çikolatanın tamamen erimesini sağlıyalım.çırpma kabımıza yumurta ve şekeri koyup beyazlaşana kadar çırpalım,daha sonra un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri bu karışıma ekleyip çırpmaya devam edelim.Bütün malzemeler karışınca harcımızdan 1 sb ayıralım.
Kalan karışımın içine elediğimiz unu ve kabartma tozunu ekleyip 2-3 dakika daha çırpalım.
Yuvarlak kek kalıbını veya borcamı yağlayalım ve kek harcımızı içine dökelim 160 derelik önceden ısınan fırına kekimizi verelim.
En az 25 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayalım.Piştiğini anlamak için bu sürenin sonunda bir kürdan yardımıyla kekin ortasına batıralım,eğer kürdan temiz çıkarsa kekimiz pişmiş demektir.
Fırından çıkarır çıkarmaz bir bıçak yardımıyla kekin üzerine delikler açalım ve ayırdığımız harcı kekin üzerine dökelim.Soğuduktan sonra üzerini hindistan cevizi serpip karelere keselim .
AFİYET OLSUN:
Eğer daha ıslak bir kek istiyorsanınz ayırdığımız 1 sb. harca 1 sb.süt ilave edip kekin üzerine dökebilirsiniz.
NOT: Eğer kekinizin benimki gibi kabarmasını istiyorsanız malzemelerin hepsinin oda sıcaklığında olması gerekir.Her zaman unu ve kabartma tozunu elekten geçirin...Bu tür detaylara dikkat ederseniz kekinizin kabarmaması için hiç bir sebep kalmamış olur :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder