8 Ekim 2011 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

MALZEMELER:4-6 kişilik
  • 1 kg.barbunya
  • 1 orta boy soğan
  • 1ad.kımızı biber
  • 1 ad.havuç
  • 1 ad. patates
  • 2 ad. domates
  • 3 diş sarımsak
  • tuz
  • üzeri için 4-5 dal kıyılmış maydanoz
  • zeytinyağ
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle barbunyayı yaklaşık 5 dakika haşlayıp suyunu süzelim.Tencereye yemeklik doğradığımız soğanı ve kırmızı biberi alıp biraz zeytinyağında kavuralım.
Soğanlar pembeleşince sırasıyla havuç,patates,sarımsak ve rendelediğimiz domatesi ekleyelim.
2-3 dakika kavurduktan sonra üzerini çok az geçicek kadar su ve tuz ekleyip barbunyalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirelim.Pişen barbunyaları tabağa alıp üzerine kıyılmış maydanoz serpip ılık olarak servis edelim.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok: