28 Ekim 2011 Cuma

fırında piliç roti

MALZEMELER: 4 kişilik
  • 4 ad. kalçalı tavuk but
  • 1 yk.domates salçası
  • 1 yk. yoğurt
  • 1 yk.tereyağ (oda sıcaklığında)
  • tuz,karabiber,tatlı toz biber
  • 4 ad.patates
  • 2 ad.fırın poşeti
  • 2-3 yk sıvıyağ
  • 1 tk.un
HAZIRLANIŞI:
Salça ,yoğurt,sıvıyağ ve baharatları bir kasede karıştıralım.Tavukları yıkayalım.patatesleri soyalım ve boylamasına dörde bölelim.Hazırladığımız sosa 2 yk.su ekleyelim ve tavukların ve patateslerin üzerine sürelim.
fırın poşetlerinin içine 1 tk unu paylaştıralım ve poşeti sallayıp unu dağıtalım.Tavulkarı bir poşete patatesleri diğer poşete koyalım ve ağızlarını sıkıca bağlayalım ve iğne ile poşetlere 4-5 yerinden delelim.180 derecelik fırında yaklaşık 1 saat tavukları pişirelim.Bu sürenin bitmesine 10 dakika kala tavuları fırından alalım ve poşetini açıp oda sıcaklığında olan tereyağını fırça yardımıyla tavukların üzerine sürelim ve tekrar fırına verelim ve bu şekilde üzeri açık olarak 10-15 dakika daha pişirelim.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok: