- 1 çay bardağı pirinç
- 2 yk un
- 7 yk yoğurt
- 1 yumurta
- nane , tuz
- 4yk yağ
- 1,5 lt soğuk su
HAZIRLANIŞI: öncelikle pirincimizi yıkayıp orta boy bir tencereye alıp üzerini geçicek kadar su ekleyip pirinçleri haşlayalım.Ayrı bir kabın içine yuğurt,un ve yumurtayı alıp pürüzsüz olana kadar çırpalım.daha sonra suyunu ekleyip tekrar çırpıp yavaş, yavaş haşlanan pirinçlerin üzerine dökelim.
yoğurdun kesilmemesi için aynı yöne hızlı bir şekilde kaynayana kadar karıştıralım.yaklaşık 10 dkk.kaynadıktan sonra altını kapatıp tuzunu ekleyelim.
küçük bir tavanın içine sıvıyağ ve naneyi alıp 1dkk.kavurup çorbamızın üzerine dökelim.
AFİYET OLSUN:)
NOT: ben pirinç yerine yarma buğday,yarma mısır da kullanıyorum,bu şekildede tavsiye ederim...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder