- MALZEMELER:
- HAMURU İÇİN:
- 175gr tereyağ :(soğuk olucak)
- yarım sb. pudra şekeri
- 225 gr.un (1,5 sb)
- 4 iri yumurta
- 2 adet rendelenmiş limon kabuğu
- yarım sb.limon suyu
- 100 ml.krema(küçük kutudaki kremaların yarısı)
- 1,5 sb toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
- üzerine sepmek için pudra şekeri
tereyağını (soğuk olduğu için bıçakla kesebilirsiniz) un ve pudra şekerini karıştırıyoruz.Hamur kıvamından daha çok kırıntı halini alıcaktır.Hamuru kırıntı halinde iken yağladığımız kare borcama eşit olarak yayıyoruz ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 20 dk.pişiriyoruz.
Limonlu barların üzeri için,4 yumurtayı şeker ile çırpıyoruz,daha sonra limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekliyoruz.kremayı,unu ve kabartma tozunuda ilave edip çırpıyoruz.Karışımımızı pişmiş olan hamurun üzerine döküp tekrar fırına koyup 40 dk. daha pişiriyoruz.Soğuduktan sonra pudra şekeri döküp servis yapabilirsiniz...
AFİYET OLSUN :)
not:limonlu dilimler 2-3 gün dinlendiği zaman çok daha lezzetli olucaktır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder