- 200 ml.su
- 100 gr
- 150 gr un
- yarım çay k.tuz
- 1 çay k. şeker
- 1/8 limon suyu
- 4 yumurta
İÇ DOLGU KREMASI:
- 1 kg süt
- 8 ad.yumurta sarısı
- 200 gr şeker
- 40 gr.un
- 40 gr.nişasta
şeker,un,nişasta ve yumurta sarıları çırpılıp kaynamakta olan süte devamlı karıştırılarak eklenir.krema haline gelene kadar ocakta çırpılır.piştikten sonra soğuması için düz bir tepsiye dökülür,kabuk bağlamaması için arada karıştırılır.
PROFİTEROL SOS:
- 1lt.süt
- 80 gr.un
- 100 gr çikolata
- 30 gr kakao
- 250 gr şeker
- 5 gr.vanilya
- 50 gr margarin
Un kakao ve şeker harmanlanıp karıştırılır.süt kaynatılır ve içine harmanlanan karışım dökülür.daha sonra bütün malzeme kaynamaya devam eder.daha sonra doğranmış çikolata ilave edilir,eriyene kadar karıştırılmaya devam edilir en son olarak vanilya ve margarin ilave edilir...
fırından çıkardığımız şu hamurunu parmağımızla ortasını delelim .hazırladığımız dolgu kremasını,sıkma torbasına koyup hamurların içini dolduralım.en son olarak çikolata sosumuzu döküp servis edelim...
AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder