18 Nisan 2013 Perşembe

Fıstıklı Üzümlü Gül Böreği



MALZEMELER:
  • Yarım kg.dana kıyma
  • 3 ad.orta boy soğan
  • 4 ad.yufka
  • 1pk.çam fıstığı
  • 2 yk.kuş üzümü
  • yarım çay bardağı sıvığay
  • tuz,karabiber
  • üzeri için: susam ve çörekotu
  • 1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI:Orata boy bir tavaya sıvıyağ ve yemeklik doğradığımız soğanları alalım.Soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.Kıymayı soğanlara ekleyelim.Yıkadığımız kuş üzümünü ve fıstığı kıymaya ilave edelim.Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavuralım.baharatlarını ekleyelim ve altını kapatalım.
Bir kaseye su dolduralım,içine 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyelim.Yufkaları üst üste koyup üçgen olacak şekilde dörde bölelim.Su ve sıvıyağ karışımını her bir yufka parçasına sürelim.kıymalı harçtan alıp yufkanın geniş tarafına koyalım ve rulo yapalım.Daha sonra kenarından içe doğru kıvıralım ve gül şeklini verelim.Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayalım.
Hazırladığımız böreklerin üzerine yumurta sarısı sürelim. Arzuya göre susam ve çörekotu serpelim.180 derecelik fırında altın sarısı olana kadar kızartalım.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok: