8 Ekim 2011 Cumartesi

tatlı,ekşi soslu et

Ablamdan lezzetli bir tarif daha...uzak doğu mutfağı sevenlere şiddetle tavsiye ederim.

MALZEMELER:4 kişilik
  • 750 gr dana kontrfile
  • 250 gr mantar
  • 1 büyük boy soğan
  • 2 ad.havuç rendesi
  • 2 ad. kırmızı biber
  • tatlı ekşi sos
  • tuz,karabiber
  • 4 ad.taze soğan
  • susam

HAZIRLANIŞI:
Tavaya etimizi alalım suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
Kavurduğumuz etin üzerine soğanı kırmızı biberi ve sıvıyağı ekleyip biraz daha kavuralım.
Daha sonra mantarı havucu ekleyip kavurmaya  devam edelim.
 Etler yumuşamaya başlayınca arzu ettiğiniz miktarda tatlı  ekşi sosu,tuz ve karabiberi ekleyin.
10 dakika daha pişirdikten sonra etlerimizi servis tabağına alalım ve üzerine ince kıydığımız taze soğanı ve susamı ekleyerek servis yapalım.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: