MALZEMELER :
- yarım kilo brokoli
- 2 ad havuç (jülyen doğranmış)
- 1 ad. konserve mısır
- 3 ad. kırmızı biber
- tuz,karabiber
- limon
Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyalım ve kalın şeritler halinde doğrayalım.Brokolileri tencereye alalım,üzerini 2 parmak geçicek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayalım.
Bir kabın içine buzlu su hazırlayalım ve haşladığımız brokolileri buzlu suyun içine atıp şoklayalım.
Salata kasesine buzlu sudan çıkardığımız brokolileri alalım üzerine konserve mısır,jülyen doğradığımız havuç ve kırmızı biberi ekleyelim.Üzerine arzu ettiğiniz miktarda zeytinyağ ve limon suyunu ekleyelim tuz ve karabiber ekleyip servis edelim.
AFİYET OLSUN:)
NOT:Jülyen doğrama: Malzemelerin ince çubuklar halinde, kalınlık ve uzunluklarının eşit olarak doğrama şekline mutfak dilinde jülyen doğrama denir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder