MALZEMELER:
- 300 gr kadayıf
- 150 gr antep fıstığı
- 100 gr tuzsun tereyağ
- kaymak
- ŞERBETİ İÇİN:
- 5 sb.toz şeker
- 4.5 sb.su
- 1 dilim limon
- HAZIRLANIŞI:
- tereyağını geniş bir tavada eritin.kadayıfları küçük parçalar halinde doğrayın.eriyen tereyağının içine atıp kısık ateşte renkleri dönüp çıtırlaşıncaya kadar kavurun.daha sonra antep fıstığını ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.daha önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti azar azar ekleyelim (çamur kıvamına gelene kadar) işte hepsi bu kadar. ılık olarak servis etmenizi öneririm, üzerine kaymak yada vanilyalı dondurma lezzetine lezzet katıyor..
- not:tatlınız fazla gelirse buzdolabında 2-3 gün saklayabilirsiniz.sıcak sunmak için ikram etmeden önce ısıtabilirsiniz....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder