- MALZEMELER (beşamel sos için)
- 3 çorba kaşığı un
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 ad.patlıcan
- 1/2 sb rendelenmiş kaşar peyniri
- ET İÇİN :
- 1/2 veya 1 kg kuzu eti,
- 2 diş sarımsak,doğranmış
- 1 çorba kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
- tuz
- karabiber
- Sosun hazırlanması:
1. Patlıcanları köz tavasında veya fırında közleyin. Közlendikten sonra soyup ezin.
2. Un ve tereyağını kavurun.
3. Sütü azar azar yedirin.
4. Tuzu ekleyin.
5. Sosu ezilmiş patlıcanlarla karıştırın.
6. Tüm karışımı bir tabağa alın. - etin hazırlanması:
- 1. Etleri tavaya koyun ve suyunu çekene kadar az sıvıyağ ile pişirin.
2. Unu ekleyin.
3. Sarımsakları ve salçayı da ilave ettikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirin.Servis yaparken tabağa ilk önce beğendisini koyun. sonra beğendinin tam ortasına gelecek şekilde eti yerleştirin. - not: ben yemeğin yanında çıtır patates yaptım hem lezzetli hemde sunum yaparken tabakta şık duruyor bunun için 1 adet patatesi rendeleyip suyunu sıkın ve kızgın yağda 3-4 dakika kızartın.
- AFİYET OLSUN :)
16 Haziran 2011 Perşembe
hünkar beğendi
katagoriler
ana yemekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder