MALZEMELER:
- 250 gr.tereyağ(oda sıcaklığında)
- 1 sb. pudra şekeri
- 1 sb. buğday nişastası
- 1 küçük kavanoz nutella
- 1 yumurta sarısı
- yarım sb.kakao
- aldığı kadar un
Karıştırma kabına bütün malzemeleri alalım ve azar,azar un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.Hazırladığımız hamuru 15 dkk.dinlendirelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avcumuzun içinde açıp çukur oluşturalım ve 1 çay kaşığı nutellayı ekleyelim.Hamuru nutella dışarı çıkmayacak şekilde kapatıp yuvarlayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
180 derecelik önceden ısıttığımız fırında kurabiyeler çatlayana kadar pişirelim...
AFİYET OLSUN :)
6 yorum:
siteniz çok güzel tebrik ederim beğenerek takip ediyorum...:)
bir sorum olacak nutellayı da hamura ekliyomuyuz yoksa sadece iç harç olarakmı kullanıyoruz...
öncelikle sitemi beğenerek takip ettiğiniz için çok teşekkür ederim.Nutellayı sadece iç harç olarak kullanıyorsunuz.Umarım denersiniz çok lezzetli oluyorlar.Sevgilerimle...
Merhaba, kurabiyeleri denedim ve gerçekten nefisss oldular! Yalnız nutella pişerken hamura karıştı, kurabiye açılınca akmadı, nerede hata yapmış olabilirim bir fikriniz var mı acaba? Bu haliyle de yiyenlerden tam not aldı, paylaşımınız için teşekkürler!!!
ben de denedim fakat malesef ki benim de nutellam hamura karıştı neyi yanlış yapıyoruz acaba?
Merhaba benim de nutella hamura karıştı ve içinde hiç gözükmedi akışkan bi çikolata kalmadı arasında. ayrıca hamuru hazırlarken o kadar kuru kaldı ki baya bi sıvıyağ kullanma ihtiyacı hissettim hamur kendini toparlasın diye.
Sarelle biter disinda hic bir seyle olmaz cunku sadece o hamurun icinde akiskan oluyor sogusa bile hemde .... nutella ile olmuyor sarelle biter olacak
Yorum Gönder