- 1 kg.pırasa
- 150 gr.kıyma
- 1 yk.domates salçası
- 2 diş sarımsak
- tuz,pulbiber
- sıvıyağ
- 2yk.pirinç
Tencereye sıvıyağ ve salçayı alıp kavuralım.Kıymayı ekleyip bir süre daha kavuralım.
Pırasaları yıkayıp doğrayalım ve tencereye alalım ve 1-2 dakika kavuralım.Üzerini çok az geçicek kadar sıcak su ilave edelim.Tuz ve pulbiberi ekledikten sonra kaynamaya bırakalım.Pirinci ilave edip kısık ateşte pırasalar yumuşayana kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN:)
4 yorum:
pek kıymalı yapmam ama pırasayı çok severim cnaım.çok güzel görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
merhabalar sevda hanım,bende genellikle zeytinyağlı olarak yapıyorum ama arada değişiklik iyi oluyor :))sevgiler...
hmmm..
çok hoş görünüyor..
hiç kıymalı denememiştim:)
güzel fikir..
ellerine sağlık canım..
kucak dolusu sevgiler..
:)
çok teşekkür ederim.deneyin çok beğeniceksiniz.bendende size kucak dolusu sevgiler :)))
Yorum Gönder