- 1kg.un
- 1 sb.sıvıyağ
- 1 sb.yoğurt
- 1 sb.toz şeker
- 2 portakal kabuğu rendesi
- 2 portakalın suyu
- yarım limonun suyu
- 1 çay k.karbonat
Limon suyu ve karbonat hariç tüm malzemeyi karıştırma kabına alalım.1 çay bardağının içine limon suyu ve karbonatı koyup karıştıralım,köpürdükten sonra hamur karışımına ekleyelim.
Tüm malzemeyi karıştıralım.Kulak memesi kıvamından biraz daha cıvık bir hamur olucaktır. yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine varsa dondurma kaşığı ile yoksa sıvıyağ ile yağladığınız avucunuzla yuvarlayıp tepsiye dizelim.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altın sarısı olana kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN:)
2 yorum:
Mis kokusu buraya kadar geldi. Elinize sağlık.
çok teşekkür ederim :))
Yorum Gönder