20 Aralık 2011 Salı

Şakşuka

Hafta sonu gelen misafirlerim için hazırladığım Şakşuka çok beğenildi.Yapımı çok kolay denemenizi tavsiye ederim...
MALZEMELER:4 kişilik
  • 2 ad.patlıcan
  • 2 ad.patates
  • 4 ad.domates
  • 4-5 diş sarımsak
  • tuz,karabiber
  • maydanoz
  • sıvıyağ (kızartak için)
  • 1 tk.tozşeker
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanı alacalı soyup küçük küpler şeklinde doğrayalım ve tuzlu suyun içinde bir süre bekletelim.Bu arada patateslerinde kabuklarını soyup küp,küp doğrayalım.Sıvıyağı kızartma yapıcağımız tavaya alalım ve kızdıralım.Patlıcanların suyunu süzüp kağıt havluyla kurulayalım ve 1 tk.toz şekeri üzerlerine serpelim.
Kızan yağda önce patatesler ardından patlıcanları kızartıp servis tabağına alalım.Domatesleri yemeklik doğrayalım ve küçük bir sos tenceresine alalım.Üzerine çok az sıvıyağ ekleyelim.Sarımsakları ince ince kıyalım ve domatesin içine ekleyelim.Tuz ve karabiberide ekledikten sonra domatesler yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak pişirelim.
Pişen domates sosunu patlıcan ve patates kızartmasının üzerine dökelim.Kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapalım.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok: