MALZEMELER: 4 kişilik
hamur için:
- 1 sb.un
- 1 çay k.tuz
- 1 yumurta
- 4 sb.su
- 1 çb.haşlanmış nohut
- 1 yk.salça
- çoz az sıvıyağ
- 200 gr.yağsız kıyma
- 1 çb.ince bulgur
- 1 rendelenmiş soğan
- 1 yk.un
- tuz,karabiber
- 1 yk.tereyağ
- yarım yk.kuru nane
- 1 tk.pul biber
Köfteyi hazırlamak için kıyma,ince bulgur,soğan,tuz ve karabiberi karıştırın.Elinizle fındık büyüklüğünde parçalar koparın yuvarlayın.Tepsiye un serpin.Üzerine köfteleri ekleyip tepsiyi sallayın ve una bulayın.
Hamur için un,tuz yumurta ve suyu karıştırarak çok sert olmayan bir hamur hazırlayın.Hamurdan küçük bezeler kopararak merdaneyle açın.Erişte şeklinde kesin.Tencereye 1 yk salçayı alın ve çok az sıvı yağ ile kavurun.Üzerine 4 sb. kaynar su ilave edin.Tuz ekleyin.Köfteleri orta ateşte 15 dakika haşlayın.
Üzerine eriteleri ekleyin.Malzemeler pişince nohutu ilave edin ve ara ara karıştırın
Tencereyi ocaktan alın.1 yk.tereyağını tavada eritin.Pulbiberi,naneyle karıştırıp çorbanın üzerine gezdirin.
AFİYET OLSUN :)
NOT:arzu ederseniz hazır eriştede kullanabilirsiniz ama kendi yaptığınız kadar lezzetli olmayacaktır...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder