MALZEMELER:
- 2 su bardağı ince bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- Yarım su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 350 gr köftelik kıyma
- 4 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay k. kırmızı pul biber
- 1 çay k.karabiber
- yarım sb. bardağı ceviz
- 3 adet kuru soğan
- 1 tutam kıyılmış maydonoz
- tuz
- Sıvıyağ
Öncelikle iç harcı hazırlayalım.
Bunun için tavaya sıvıyağ ve yemeklik doğradığımız soğanı,sarımsakları alalım.Pembeleşene kadar kavuralım.
Kıymayı ekleyelim ve kavuralım.baharatları ekleyelim.kıyma bıraktığı suyu çekene kadar kavuralım.En son cevizi ve kıyılmış maydanozu ekleyip altını kapatıp soğumaya alalım.
Dış harcı için,
İnce bulgurun üzerini biraz geçecek kadar kaynar su ilave edip şişmesini bekleyin. Şişen bulgurun içine geri kalan tüm mazlemeleri ekleyerek yaklaşık 15 dk (arada su ekleyerek) yoğurun.
Elinizi yağlayın kıvama gelen harçtan yumurtadan büyük parçalar koparın ve avuç içinize alarak yuvarlayın..
Avuç içinizde yuvarladığınız hamurun ortasına yavaş yavaş bastırıp yanlarından sıkarak ortasına bir delik açın.
Hamurdaki delik yeteri kadar büyüdüğünde katılaşan iç harcı içine sokun.
Elinizde döndürerek hafif hafif döndürerek ve bastırark tüm iç malzemeyi yaplayın. Kapatacağınız ucu hamuru zedelemeden hafif hafif sıkın ve düzeltin (fazlalık varsa ucundan koparabilirsiniz.)
Doldurduğunuz içli köfteleri geniş bir tepsiye aralık bırakarak dizin.
Derin bir tencereye yeteri kadar sıvı yağ ekleyip kızdırın ve içli köfteleri kızartın.Arzu ederseniz haşlayabilirsiniz.ama kızartması çok daha lezzetli olacaktır...
AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder