MALZEMELER:
- 4 yumurta
- 1.5 sb. tozşeker
- 2.5 sb un
- 2 limon kabuğu rendesi
- 2 limonun suyu
- 1 sb.sıvıyağ
- 1 sb. süt
- 100-150 gr iri çekilmiş fındık
- 1 pk.kabartma tozu
- 1 pk vanilya
Çırpma kabına yumurta ve şekeri alalım mikserle beyazlaşana kadar çırpalım.İçine sırasıyla sıvıyağ,süt,limon suyunu ve kabuğunu ekleyelim.Ayrı bir kapta kuru malzemeleri eleyelim ve harcımızın içine ekleyelim.En son fındığı ekleyip 2 dakika daha çırpıp yağladığımız kek kalıbına dökelim.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık olarak 40 dakika pişirelim.
AFİYET OLSUN:)
NOT:fırınlar farklılık gösterebilceği için kekinizi çıkarmadan evvel kürdan testi yapın.eğer kürdan temiz çıkarsa kek pişmiş demektir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder