MALZEMELER:
- 3 yumurta
- 7 yk.toz şeker
- 7 yk.un
- 1 pk.kabartma tozu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 portakalın suyu
- 2 portakalın suyu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 4-5 yk. toz şeker
Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım.Tencereye 2 portakalın suyunu ve kabuğunu koyalım üzerine toz şekeri ekleyip kaynayana kadar pişirelim.Kaynayan şerbetin altını kapatıp ılınması için kenara alalım.
Çırpma kabına yumurta ve şekeri alalım.Mikserle yumurta beyazlaşana kadar çırpalım ve sırasıyla portakal suyu,kabuğu,un ve kabartma tozunu ekleyelim.Hepsini çırptıktan sonra kare bir borcamı veya fırın kabını yağlayıp karışımı buraya dökelim ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzeri altın sarısı olana kadar pişirelim.
Kekimiz ılınınca hazırladığımız şerbetide ılık olarak heryerine gelicek şekilde üzerine dökelim ve soğuduktan sonra servis etmek için karelere keselim...
AFİYET OLSUN:)
NOT:Keki fırından çıkarmadan önce kürdan batırarak piştiğini anlayabiliriz.Eğer kürdan temiz çıkarsa kekimiz hazır demektir...
2 yorum:
mis gibi portakal kokularını alınca koştum geldim:))))
ellerine sağlık nefis görünüyor canım
sıcacık sevgilerimle.....
çok çok teşekkür ederim Hande hanım.gerçektende mis gibi portakal kokan bir kek beğendiğinize sevindim :))
Yorum Gönder