MALZEMELER:
Köftesi İçin:
- 100 gram yağsız kıyma
- 2 çorba kaşığı irmik
- 1/2 soğan rendesi
- Tuz
- Karabiber
Hamuru İçin:
- 1 tane yumurta
- 1 su bardağı un
- Tuz
- Su
Terbiyesi İçin:
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı yoğurt
Üstü İçin:
- Kırmızıbiberli Tereyağı
YAPILIŞI:Önce hamuru yapmakla işe başlayalım.Hamur yoğurma kabına un,tuz ve yumurtayı koyup azar azar su ilavesiyle kulak memesinden daha sert bir hamur yoğuralım.Yarım saat dolapta dinlendirelim.Hamur dinlenince hamuru mantı hamuru inceliğinde açalım.Minik karelere keselim.Hafif unlayıp fırın tepsisine alalım.Fırında biraz kurutalım.Bu arada köfte için kıyma,irmik,soğan rendesi,tuz ve baharatı bir kaseye alıp yoğuralım.Çok minik köfteler yapalım.Terbiyesi için;yumurta,un ve yoğurdu iyice çırpıp bir kenarda hazır edelim.Çorba tenceresine 1 litre suyu koyup kaynatalım.İçine hamurları atıp 5-7 dakika kaynatalım.Hamurlar pişince terbiyeyi çorbanın suyuyla ılıtıp çorbaya katalım.Karıştıra karıştıra kaynatalım.Kaynayınca tuzunu ilave edip altını kapatalım.Köfteleri bir tavaya koyup az yağda kavuralım.Çorbayı kaseye alıp üstüne köftelerden serpiştirelim.Biberli tereyağı gezdirip sıcak servis yapalım.
AFİYET OLSUN:)
1 yorum:
tatlışım yapmışsın çorbanı süper görünüyor tadına da şüphe yok zaten elleri tatlı arkadaşım :)))
Yorum Gönder