27 Eylül 2011 Salı

YUFKA KASESİNDE TAS KEBABI

MALZEMELER : 4 kişilik
  • Yarım kg.dana kuşbaşı
  • 1 ad.soğan
  • 1kırmızı biber
  • 1yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 3ad.domates
  • 1 yk.tereyağ 5-6 yk.sıvıyağ
  • tuz,karabiber
  • 2 sb sıcak su

HAZIRLANIŞI:
Orta boy bir tencereye yıkadığımız etleri alıp,suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
Suyunu çeken etlerin üzerine sıvıyağı,tereyağı,soğanı,biberleri ekleyip  5 dakika  kavuralım.daha sonra salça,domates tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika daha kavurup,üzerine 2 sb.sıcak su ekleyelim ve etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirelim.(eğer düdüklü tencereniz varsa bu süre yaklaşık 15 dakikadır)
AFİYET OLSUN:)

NOT:Yufka kaseyi yapmak için: fırına dayanıklı kaseleri, 1 ad.yufkanın üzerine koyalım ve her bir kasenin etrafından biçak yardımıyla keselim.fırın tepsisine kaseleri ters olarak koyalım ve üzerine yuvarlak olarak kestiğimiz yufkaları koyalımve 180 derecelik fırında yufkalar kızarana kadar pişirelim.Kaseler hazır...

Hiç yorum yok: