MALZEMELER: 4 kişilik için
- 500 gr.kuşbaşı tavuk eti
- 1 ad.kuru soğan
- 3 ad.yeşil biber
- 1 yk.domates salçası
- 5 yk.sıvıyağ
- 1 yk.tereyağ
- 3 ad.patlıcan
- tuz,karabiber
- 2 diş sarımsak
- 2.5 sb.süt
- 2.5.yk un
- 2 yk.tereyağ
öncelikle patlıcanları köz tavasında yada fırında közleyelim ve bir kenarda bekletelim.
Tavuk sote için tavaya öncelikle sıvıyağı, tereyağı, küçük,küçük doğradığımız sağanı,yeşil biberi koyup kavuralım.Daha sonra kuşbaşı doğradığımız tavuklarımızı tavaya ekleyip tekrar kavuralım en son domates salçasını, sarımsak,tuz ve karabiberi ekleyip tavuklar yumuşayıncaya kadar altı kısık olarak pişirelim.
Beşamel sos için,tencereye unu ve tereyağı alıp,unun kokusu çıkana kadar kavuralım.sütü ilave edelim, (topaklanmaması için hızlı,hızlı çırpalım) bir tutam tuz ekleyelim sos kıvam alınca altını kapatalım.Patlıcanların kabuklarını soyalım bıçak yada çatal yardımıyla ezelim ve patlıcanları beşamel sosun içine ekleyip karıştıralım.
Servis tabağına önce beğendiden onun üzerinede tavuk soteden koyup servis yapalım
AFİYET OLSUN:)
NOT:Arzu ederseniz beşamel sosun içine yarım sb.kaşar peynirde ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder