MALZEMELER:
- 2 kutu labne peyniri
- 1 kutu beyaz peynir
- 5 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 kutu krema
- 1pk.vanilya
- 4 yumurta
- 1sb.toz şeker
- 2 pk.burçak bisküvi
- 125 gr.tereyağ
- 1tatlı kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI:
Bisküvileri robottan geçirip un haline getirin. İçine margarini ve tarçını ekleyin. Kelepçeli kalıbın (22 cm’lik) tabanına için yağlı kağıt kesin ve tabanına yerleştirin. Yan kenarlarını da fırça yardımı ile becelle yağlayın. Bisküvi karışımını kelepçeli kalıba boşaltın ve üzerini düzleştirin. Buzdolabına kaldırıp dinlenmeye bırakın.2 kutu labne peyniri, 1 kutu beyaz peyniri, toz şekeri ve mısır nişastasını bir kapta mikser ile çırpın. Yumurtaları teker teker bu karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin. Son kremayı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Kelepçeli kalıptaki bisküvi tabanın üzerine bu peynirli karışımı dökün.
Önceden 175 dereceye ısıttığınız fırına koyun. Isıya dayanıklı küçük bir kaba su koyup fırına yerleştirmeyi unutmayın. Fırının kapağını hiç ama hiç (çok önemli!) açmadan yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin. Daha sonra fırını kapatın. Cheesecake’i fırının içinde kapağını hiç açmadan oda ısısına gelinceye kadar bekletin. Çatlamayan bir cheesecake için bu noktalara dikkat etmeniz önemli!
Oda ısısına gelmiş olan cheesecake'i buzdolabına kaldırıp soğumaya bırakın. Cheesecake buzdolabında en az bir gün beklesin. Gün geçtikçe lezzeti daha da bir artıyor. Yiyeceğiniz zaman üzerine ahududu sosunu dökebilirsiniz.Arzuya göre çikolata sosuda kullanabilirsiniz.
NOT:Ben büyük marketlerde satılan toppik marka ahududu sosunu kullandım, kivi ve karemel sosuda var tercih sizin
AFFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder