- 2 ad.patates
- 2 ad.havuç
- 1 sb.bezelye ( ben yazın buzluğa koyduğum bezelyeleri kullandım)
- 7-8 ad.kornişon turşu
- mayonez
- tuz
Havuç ve patatesi minik minik doğrayalım.Küçük bir tencereye doğradığımız garnitürü ve bezelyeyi alalım ve yumuşayana kadar haşlayalım.
Yumuşayan garnitürün suyunu süzelim ve soğuması için bekleyelim.
Soğuyan garnitürlere küçük küçük doğradığımız kornişon turşusunu ve yeterli miktarda mayonezi ekleyelim (3 yada 4 yemek kaşığı) tuz ilave edip hepsini birlikte harmanlayalım ve servis tabağına alalım.Maydonoz ile süsleyerek servis yapalım.
AFİYET OLSIN :)
NOT:Eğer buzlukta bezelyeniz yoksa küçük boy konserve yada hazır satılan dondurulmuş bezelye kullanabilirsiniz.( konserve bezelyeyi haşlamaya gerek yoktur.)
2 yorum:
Ne lezzetlidir dimi kuşum ellerine saglık çok iştahlandım şimdi ;)))
sende dene kuşum evde yapılanın lezzeti başka güzel oluyor.hazır garnitürle hiç sevmiyorum çok sulu oluyor...
Yorum Gönder