4 Ocak 2013 Cuma

Arnavut Ciğeri

MALZEMELER:
  • 500 gr.dana ciğeri
  • 1 sb.un
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber
GARNİTÜR İÇİN:
  • 2 ad.patates
KIZARTMAK İÇİN:
  • sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:

Öncelikle patatesleri küp küp doğrayalım ve sıvıyağ da kızartıp kenara alalım.
Ciğeri kuşbaşı doğrayalım.Bir kabın içerisine un koyalım. Ciğerleri una ilave edip harmanlayalım.Unladığımız ciğerleri bir kevgire alalım ve fazla unu eleyelim.
Derin bir tencere içine bol sııyağ koyalım ve iyice kızdıralım. 1 acuç ciğeri tavaya atalım 2-3 defa çevirip tavadan alalım.Ciğerler bitene kadar bu işlemi tekrarlıyalım.
patates ve ciğerleri karıştıralım ve baharatları ileve edip hepsini harmanlayalım.
Hepsi bu kadar...
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok: